Twee jongens aangehouden wegens brandstichting

De politie heeft afgelopen maandag twee Leidse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand in een woning aan de Formosastraat die op 1 januari ontstond en waarbij de 81 jarige bewoonster ter nauwer nood door agenten kon worden gered. Beide jongens zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De brand ontstond Oudejaarsnacht in de gang achter de voordeur van de woning. Onderzoek heeft uitgewezen dat de jongens het niet hadden gemunt op de vrouw of haar woning. Zij waren er op uit om een buurtbewoner die ze niet zo mochten schrik aan te jagen. Dit wilden ze doen door vuurwerk door zijn brievenbus naar binnen te gooien. Zij kozen echter het verkeerde adres.

Agenten hadden de grootste moeite om tijdens Oudejaarsnacht de woning van de vrouw binnen te komen vanwege de dikke rookontwikkeling. Op de tast vonden ze de vrouw, die in haar slaap door het vuur werd verrast. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Ook één van de agenten moest zich wegens ademhalingsmoeilijkheden laten onderzoeken. De politie is deze week bij de 81-jarige bewoonster op bezoek geweest om haar op de hoogte te stellen van de aanhoudingen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×