Museumgroep Leiden: "Gratis entree musea desastreus"

De komende week vergadert de Vaste Kamercommissie over het voorstel voor gratis toegang tot alle Rijksmusea. Dit voorstel komt van de VVD, PvdA en SP, op deze manier wil men meer bezoek realiseren zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met cultuur. Museumgroep Leiden is het niet eens met het voorstel, men vindt o.a. dat gratis entree meer dezelfde bezoekers zal trekken, het desastreus zal zijn voor de niet-nationale musea en het zal leiden tot een stevig prijsbeleid voor tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien luidt het voorstel het einde in van de Museumkaart.

Het voorstel van VVD, PvdA en SP vloeit voort uit het Museumweekend, iedereen heeft dan gratis toegang tot alle Rijksmusea.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×