Delegatie uit Buffalo City bezoekt Leiden

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 16 juni brengt een delegatie uit Buffalo City, de zusterstad van Leiden in Zuid-Afrika, een bezoek aan onze stad. Tijdens dit bezoek staat ‘Afvalbeheersing’ centraal. De delegatie brengt een werkbezoek aan verschillende gemeenten in de regio en zal zich voornamelijk verdiepen in recycling van afval en in publiekcampagnes. Bovendien zal men een bezoek brengen aan diverse organisaties die gespecialiseerd zijn in recycling. Ook de Dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden wordt bezocht om te bekijken hoe ‘Afvalbeheersing’ daar in z’n werk gaat.

De delegatieleden worden onder andere ingelicht over het werk van stadtoezicht, de reinigingspolitie en gaan samen met Leidse ambtenaren de singels ‘baggeren’. Buffalo City heeft veel te kampen met overstromingen. Deze overstromingen hebben diverse oorzaken. Natuurlijk spelen klimatologische veranderingen een grote rol. Maar veel regen leidt niet automatisch tot een overstroming. Dat heeft meer te maken met de verstopping van de afvoersystemen doordat veel mensen hun afval niet inzamelen, maar illegaal dumpen, o.a. in droogstaande rivierbeddingen. Dat leidt ertoe dat, als het hard gaat regenen, de riolering en de afvoer van het water volledig geblokkeerd raken door afval en het water niet weg kan. Een overstroming is dan al snel het gevolg. Om dit in de toekomst te voorkomen, zal de delegatie samen met de Leidse experts een plan maken om een project op te zetten op het gebied van educatie en voorlichting aan de bevolking rond het thema ‘Afvalbeheersing’. Voor het project wordt twee jaar uitgetrokken.

De gemeente Buffalo City heeft de gemeente Leiden gevraagd te helpen bij het zoeken naar een oplossing voor dit afvalprobleem. Met dit bezoek wordt daar een begin mee gemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×