Leiden heeft te weinig openbaar groen

Stadsbewoners hebben te weinig openbaar groen om zich heen. Dat constateert de Raad voor het Landelijk Gebied. Volgens de Nota Ruimte moet er bij elk huis 75 vierkante meter groen zijn. Maar dat is zelden zo. Vooral in de Randstad is het goed mis. Per huis is er gemiddeld slechts 40 vierkante meter stadspark of andere beplanting. GroenLinks wethouder John Steegh zegt dat zo’n advies van de Raad voor het Landelijk Gebied aan het kabinet niet haalbaar is in een historische stad als Leiden.

In onze stad is de situatie overigens het ergst. Leidenaren mogen blij zijn met 20 vierkante meter groen dicht bij huis. Steegh zegt dat nieuwe wijken met meer groen onbetaalbaar worden voor mensen met een smalle beurs.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×