Laboratoriumleerlingen ROC beste analisten

Drie leerlingen van de ROC opleiding Middenkaderfunctionaris Chemische Laboratoriumtechniek zijn uitgeroepen tot beste analisten van Nederland. Nico Kuijt, Gert Jan van Egmond en Adrie Verhoog bleken op vrijdag 2 juni tijdens de uitreiking van de landelijke KILO award in de categorie watermonsters de beste te zijn en sleepten de eerste prijs in de wacht. Aan de wedstrijd, die dit jaar in het kader van Kwaliteitzorg stond, namen 35 mbo- en hbo-scholen deel.

Voor de strijd om de KILO award moeten alle deelnemende scholen voor middelbaar en hoger laboratoriumonderwijs dezelfde watermonsters analyseren. Deze worden tegelijk gestuurd naar professionele instanties als laboratoria van ziekenhuizen en chemische bedrijven. De school die een uitslag van de monsteranalyse heeft die het dichtst ligt bij die van de professionele instanties is de winnaar van de award. Het is de vierde keer dat leerlingen van het ROC de prijs binnen halen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×