Bestuur SSL tegen verplaatsing parkeerterrein

Het bestuur van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) gaat niet akkoord met de verplaatsing van het parkeerterrein van de Haagweg naar een terrein bij Naturalis, de gemeente Leiden betreurt dit besluit. Tevens is er onbegrip voor het standpunt van NS Vastgoed om de huurovereenkomst van het Haagwegterrein per 1 juli te beëindigen. De belangen die NS Vastgoed en haar partner La Linea hebben bij het braak laten liggen van het terrein is wethouder John Steegh niet helemaal duidelijk. Het nieuwe college heeft geprobeerd om NS Vastgoed tot enige flexibiliteit te bewegen, vooral omdat het gaat om een tijdelijke oplossing. In de Parkeernota, die rond de jaarwisseling 2006-2007 aan de Raad wordt aangeboden, wordt voorzien in een structurele oplossing van de parkeerproblematiek.

De gemeente steunt het bestuur van de SSL in haar streven om NS Vastgoed tot een flexibeler houding te bewegen. Wethouder Steegh: “Ik hoop dat het de stichting lukt om, desnoods via de rechter NS Vastgoed op andere gedachten te brengen. Onze morele steun hebben ze daarbij.” En: “Zowel de SSL als NS Vastgoed weten, net als de rest van de stad, dat het referendum over de RijnGouweLijn betekent dat er voor december van dit jaar geen uitsluitsel is te geven over het Haagwegterrein.”

Ondanks het besluit van het bestuur van de SSL, gaat de gemeente door met het treffen van voorbereidingen om het Naturalisterrein per 1 december dit jaar te realiseren. Daarnaast past de gemeente rond de zomer het PRIS (Parkeer Route Informatie Systeem) zodanig aan, dat dan ook wordt verwezen naar het SSL-parkeerterrein bij de Groenoordhallen. Dat betekent dat de daar aanwezige 350 parkeerplaatsen beter te vinden zijn en benut kunnen worden. De gemeente is er van overtuigd dat daarmee de teruggang van het aantal parkeerplaatsen na 1 december van 450 (Haagwegterrein) naar 310 (Naturalisterrein) voor een belangrijk deel wordt gecompenseerd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×