GroenLinks stelt vragen over weidevogelbeheer in Cronesteijn

De fractie van GroenLinks wil van het College van Burgemeester en Wethouders weten welke afspraken er precies gemaakt zijn over het weidevogelbeheer en maairegime in polderpark Cronesteijn. De partij wil ook van het college weten op welke manier er wordt toegezien op naleving van die afspraken, op 6 juni is er n.l. al gemaaid in het park. Tijdens deze actie is ook de gruttoweide gemaaid, in deze weide nestelen al jaren meerdere paren grutto’s. Naar het zich laat aanzien heeft geen van de jonge grutto’s de maaiactie overleefd. Volgens GroenLinks had dit nooit mogen gebeuren, om de grutto te beschermen zijn er in het kader van weidevogelbeheer afspraken gemaakt om pas na 15 juni de graslanden te maaien.

Rianne Becht van GroenLinks: “De Grutto is een weidevogel die op de rode lijst voorkomt, als GroenLinks zijn wij erg blij dat hij in polderpark Cronesteijn nestelt, dit moeten we koesteren”. De partij wil nu weten of de maaiactie niet in strijd is met de gemaakte afspraken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×