Isaiah Kosgei wint Leiden Marathon

De Keniaan Isaiah Kosgei heeft gisteren de Leiden Marathon gewonnen, dat meldt het LD. Hij bouwde van meet af aan een ruime voorsprong op. In de tweede helft viel Kosgei fors terug, maar dat bracht zijn zege niet meer in gevaar. Halverwege lag de Keniaan nog op schema voor een parcoursrecord. Tot dat moment had hij nog enige steun aan de snelste twee lopers van de halve marathon, in de tweede helft moest hij echter alles alleen doen en zakte hij ver terug.

Kosgei finishte uiteindelijk in 2.28.12, meer dan tien minuten boven zijn beste tijd. Wel bezorgde hij de organisatie weer eens een tijd onder de 2.30. Dat was de afgelopen vijf jaar niet meer gebeurd

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×