SP stelt vragen over Kastanjeboom

De Leidse SP-fractie heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de verwijdering van de Kastanjeboom op het Pieterskerkhof en wil dat er zo snel mogelijk een nieuwe geplant wordt. Vorige week sneuvelde de boom omdat er een vrachtwagen tegenaan gereden was, het hekje ter bescherming van de boom is korte tijd geleden weggehaald i.v.m. bestratings werkzaamheden en is nooit teruggeplaatst. De kosten voor het planten van een nieuw Kastanje worden geschat op ongeveer 25.000 euro.

Ook moeten er volgens de SP op korte termijn beschermingsmaatregelen genomen worden. Een situatie als deze zal zich dan niet zo snel meer voordoen. SP-raadslid Han Dirks: “Het is vreemd dat er na voltooiing van de werkzaamheden nooit de moeite is genomen om de bomen op het Pieterskerkhof opnieuw te beschermen”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×