D66 in de bres voor Haanstraschool

D66 Leiden wil van het college van Burgemeester en Wethouders weten wanneer de gemeente een vergunning geeft voor de verbouwing van de Haanstraschool. De school is op het gebied van brandveiligheid afgekeurd door de brandweer. De aanpassingen aan het gebouw zouden op 560.00 euro komen. De gemeente heeft laten weten dat er nog geen goedkeuring voor de verbouwing van de school kan worden gegeven en dat dit voorlopig ook niet zal gebeuren. Daarmee zal tot de zomer 2007, zoals de zaken er nu voorstaan, voor 3 klaslokalen en de bibliotheek tijdelijke huisvesting gevonden moeten worden. Navraag door het bestuur van de school bij een leverancier van noodlokalen levert daarvoor een bedrag op van €400.000 voor een schooljaar, dit leidt volgens D66 tot kapitaalvernietiging.

D66 wil ondermeer van het college weten of deze de verantwoordelijkheid neemt voor de onveilige situatie op de school en of men, in afwachting van definitieve goedkeuring voor de verbouwing, per direct een krediet voor de uitvoering van de noodzakelijke werkzaamheden, danwel een garantstelling aan het bestuur daarvoor af wil geven.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×