Leiden moet uitgroeien tot centrum van Biotechnologie

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Ormel moet Leiden uitgroeien tot het toonaangevende centrum van biotechnologie-onderzoek in Europa, meldt RTV West. Ormel is de initiatiefnemer van de themadag over biotechnologie die in Leiden en in de Tweede Kamer wordt gehouden. De kamerleden bezoeken twee bedrijven om een indruk te krijgen van nieuwe ontwikkelingen en meer te horen over mogelijke problemen met overbodige regelgeving.

Volgens Ormel dreigt Nederland ‘gekke Henkie’ te worden als de rem wordt gezet op de verdere groei van biotechnologie in Leiden. Europa loopt nu al achter bij de onderzoeken in de Verenigde Staten en Azië. Bij biotechnologie worden levende organismen gebruikt voor onder meer het maken van nieuwe medicijnen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×