Presentatie Leidse Werkbrigade

Komende zaterdag kan Leiden kennismaken met de zestien jongeren die deze zomer vrijwillig een paviljoen van een weeshuis gaan opknappen in Leiden’s zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika. Vanaf 11.00 uur staat het Stadhuisplein helemaal in het teken van de stedenband en de Leidse Werkbrigade, er wordt belangeloos opgetreden door de Caraïbische jazzband AL RuKu en de percussieband Drumcirkel. Ook is er een stand te vinden met allerlei informatie over de Werkbrigade, deze wordt bemand door de bestuursleden van de Stedenband. De deelnemers van de Werkbrigade zullen hierbij aanwezig zijn. Doel van de manifestatie is geld bijeen te brengen voor de financiering van de Werkbrigade en aan het fenomeen bekendheid te geven.

De Leidse Werkbrigade bestaat uit zestien jongeren tussen de zeventien en de vijfentwintig jaar uit Leiden en omgeving. Zij gaan zich vrijwillig inzetten voor een weeshuis in Leidens zusterstad Buffalo City. Dat doen ze in samenwerking met een aantal Zuid-Afrikaanse jongeren van dezelfde leeftijd. De bedoeling is dat in drie weken tijd een paviljoen van het weeshuis wordt opgeknapt, dat redelijk vervallen is.

De werkzaamheden van de jongeren zullen onder andere bestaan uit schoonmaken, schilderen en muurschilderingen maken, schuren en klussen zoals bijvoorbeeld kapotte kledingkasten maken. Het is de bedoeling dat tijdens de trip het paviljoen voor de weeskinderen wat leefbaarder en een stuk gezelliger wordt gemaakt. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×