Tentoonstelling 'Extreem' in Naturalis

Naturalis organiseert vanaf 13 oktober tot en met 26 augustus volgend jaar de tentoonstelling ‘Extreem’ over leven en overleven in extreme natuur. De tentoonstelling laat zien hoe planten en dieren zich aanpassen aan extreme kou, hitte, droogte, permanente duisternis of zuurstofgebrek. Extreem staat bol van kleurrijke foto’s, films en geluidsopnamen. Bovendien nodigen interactieve spelletjes en experimenten uit om aan den lijve te ervaren wat extreme omstandigheden doen met planten, dieren en mensen. Twee soorten levende dieren en tien opgezette zijn tijdens de tentoonstelling te bewonderen.

De tentoonstelling geeft antwoord op diverse vragen; waarom heeft de zeehond zo’n dikke speklaag en hoe laat de Noord-Amerikaanse boskikker zich bevriezen tijdens zijn winterslaap? De Arabische oryx leeft in een droog klimaat. Hij drinkt niet, maar droogt toch niet uit. Een kameel daarentegen kan in drie minuten tweehonderd liter water drinken en heeft daar vervolgens twee weken genoeg aan.

In tegenstelling tot sommige planten en dieren zijn mensen van nature niet aangepast aan het leven in een ruig klimaat, aan vrieskou of extreme hitte, aan de droogte van de woestijn, de ijle lucht van het hooggebergte of de totale duisternis van een grot. Met de interactieve experimenten in Extreem kan iedere bezoeker zelf ontdekken wat deze extreme omstandigheden met een mens doen en met welke trucs planten en dieren kunnen overleven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×