Kabinet gevallen; Pechtold werkloos

Alexander Pechtold kan zich de komende tijd full-time als lijsttrekker gaan bezighouden met het klaarstomen van zijn partij D66 voor de vervroegde verkiezingen. Zojuist heeft zijn collega-minister Brinkhorst een verklaring in de Tweede Kamer voorgelezen, waarin hij bekend maakte dat de D66-bewindslieden uit het kabinet stappen. De niet aangenomen motie tegen minister Verdonk van afgelopen nacht was voor de D66-bewindslieden geen reden om op te stappen. Toen vanmiddag de D66-fractie het vertrouwen in het hele kabinet opzegde, zagen zij geen andere mogelijkheid meer dan hun functie neer te leggen. Na het vertrek van Brinkhorst, Pechtold en Van der Laan, maakte premier Balkenende bekend dat ook de rest van het kabinet opstapt.

Premier Balkenende gaat morgen naar de koningin. Daarna wordt bekend wat er verder gebeurt. Balkenende gaat uit van vervroegde verkiezingen, maar het is ook nog mogelijk dat CDA en VVD samen verder regeren als minderheidskabinet met gedoogsteun van bijvoorbeeld de LPF.

Leiden balkenval


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×