Stellingwerf opgepakt vanwege vier verkrachtingen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanmiddag bevestigd dat de 25-jarige Leidse zedendeliquent Johan-Frederik Stellingwerf afgelopen maandag in Brazilië is opgepakt vanwege vier in Nederland gepleegde verkrachtingen. Het OM had zich tot nu toe niet uitgelaten over de aard van de zedenmisdrijven in belang van het onderzoek. De bekendmaking door het OM van de identiteit van de dader was destijds een bewuste keuze, dit had te maken met de ernst van het geweld dat met de verkrachtingen gepaard ging en de vrees voor herhaling.

De suggestie dat de verkrachtingen met bedreiging van een vuurwapen gepaard gingen en dat één van de slachtoffer zou zijn overleden is volgens het OM niet juist.

Leiden stellingwerf


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×