Pharming krijgt Amerikaans patent

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft in de Verenigde Staten een patent gekregen voor de productie en het gebruik van een C1-remmer die gehaald word uit melk van zoogdieren, dat heeft het bedrijf vanmorgen bekendgemaakt. De C1-remmer kan gebruikt worden bij patiënten die lijden aan zeldzame aandoeningen als HEA. Deze patiënten hebben last van acute aanvallen waarbij er een zwelling optreedt van zacht weefsel in huid, ingewanden, mond en keel.

Zwellingen in mond en keel kunnen leiden tot ernstige benauwdheid, verstikking en in sommige gevallen zelfs tot de dood.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×