CDA pleit voor beter contact met studenten

CDA-raadslid Joost Bleijie heeft in een brief burgemeester Lenferink opgeroepen om het contact met studenten te verbeteren. Studentenverenigingen vinden dat ze te weinig betrokken worden bij bepaalde zaken, dat bleek uit een onlangs gehouden rond-de-tafel-gesprek. Bleijie: “Een duidelijk aanspreekpunt ontbreekt en vaak worden studenten van het kastje naar de muur gestuurd”. Bleijie wil dat de burgemeester op korte termijn een gesprek organiseert met de studentenverenigingen, zo’n gesprek zou dan meerdere keren per jaar moeten plaatsvinden.

Tijdens dit gesprek moeten volgens Bleijie niet alleen de praktische problemen maar ook die op de de lange termijn spelen cenraal staan. “Dit moet de burgemeester interessant vinden aangezien hij universiteitszaken in zijn portefeuille heeft. Ik ga er dan ook vanuit dat de burgemeester een buitenkans als deze niet laat lopen”, aldus Bleijie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×