Rembrandt stadswandeling voor kinderen

VVV Holland Rijnland heeft onder de titel ‘Paardenpies, pastinaak en penselen’ een speciale Rembrandt stadswandeling voor kinderen uitgegeven Tijdens de wandeling maakt het lezertje kennis met de jonge Rembrandt en het leven in de overvolle 17e-eeuwse Sleutelstad. Het wandelboekje is voor EUR 2,50 verkrijgbaar bij de VVV Winkel aan de Stationsweg en de Rembrandt Ontvangsthal aan de Marktsteeg.

Een kort citaat uit de wandeling:

Als Rembrandt de deur uitgaat kijkt hij tegen de stadsmuur aan. Bovenop de muur staat een molen. Als een molen hoog staat kan hij de wind goed vangen. Deze molen bij zijn huis is niet van zijn vader, die staat iets verderop bij de Witte Poort. Vandaag komt de wind van de goede kant, dus de wieken draaien. Zijn vader is al sinds zonsopkomst aan het werk. Hij maalt mout voor de bierbrouwer. Rembrandt heeft honger. Eerst nog even eten en een pul bier, voor hij naar school gaat. Zijn moeder komt binnen. “Heb je de po geleegd?” Nee, vergeten. Rembrandt loopt naar boven. De po staat in de voorkamer. Hij is heel vol, want de hele familie heeft er vanochtend in geplast. Eigenlijk heeft Rembrandt helemaal geen zin om naar het Galgewater te lopen om de po in de gracht te legen. Hij gluurt even uit het raam. Komt er iemand aan? Snel steekt hij de po naar buiten en keert hem om. Met veel gekletter valt de familie-plas op straat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×