Staatssecretaris slaat eerst Rembrandt Vijfje

Komende vrijdag zal staatssecretaris Wijn van Financiën in de Lakenhal het eerste exemplaar slaan van een speciale zilveren vijf euromunt. Deze munt wordt uitgegeven om de 400ste geboortedag van de Leidse schilder Rembrandt te vieren. Het ontwerp van de munt werd gemaakt door beeldend kunstenaar Berend Strik, hij liet zich inspireren door een zelfportret van de schilder. Het Rembrandt Vijfje is een wettig betaalmiddel in Nederland en is vanaf 17 juli verkrijgbaar op het postkantoor.

De munt is ook voor verzamelaars verkrijgbaar in de hoogwaardige kwaliteit Proof waarvan een zilveren vijf euro munt en een gouden 10 euro munt worden geslagen. Deze munten zijn te bestellen via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×