Burgerparticipatie werkt, maar kan beter

Uit onderzoek is gebleken dat burgers tevreden zijn over de mogelijkheden van inspraak maar men vindt dat er te weinig van is terug te vinden in het uiteindelijk gevoerde beleid. Het onderzoek werd uitgevoerd in de gemeenten Leiden en Dordrecht. Wel is geconstateerd dat beiden gemeenten op de goede weg zijn met hun aanpak rondom inspraakprocedures. Het onderzoeksrapport ‘wanneer werkt burgerparticipatie?’ werd gistermiddag uitgereikt aan burgemeester Lenferink.

Het onderzoeksbureau Partners+Prö dat het onderzoek heeft uitgevoerd doet ook een aantal aanbevlingen om burgerparticipatie en inspraak te verbeteren. Zo vindt men bijvoorbeeld dat burgers, instellingen en ondernemers bij beleid betrokken moeten worden op het moment dat er nog een keuze is.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×