Koortsachtig beraad bij de jury die het dit jaar extra moeilijk had. (Foto's: Chris de Waard).

Talloze hoogtepunten tijdens 21e Peurbakkentocht

De jury had er dit jaar een hele klus aan om de drie beste, mooiste, leukste en origineelste Peurbakken in vier categorieën te kiezen. Elk jaar doen er zo’n 50 Peurbakken mee, waarvan er altijd een paar met kop en schouders boven de rest uitsteken. Maar dit jaar leek het wel of bijna iedereen extra zijn of haar best had gedaan om er iets heel bijzonders van te maken. In de stralende zon trokken de tientallen Peurbakken door Leiden om uiteindelijk te verzamelen voor de prijsuitreiking van Annie’s Verjaardag. Dat ‘uiteindelijk’ was dit keer vrij letterlijk uit te leggen.

In andere jaren waren de eerste deelnemers alweer terug bij het waterpodium als de laatste Peurbakken langs de jury voeren. Dit keer werd het geduld op de proef gesteld en kwam de eerste Peurbak pas na een half uur weer aan bij het podium. Organisator Aad van der Luit kreeg het er even flink benauwd van. “Ze zullen toch niet allemaal doorgevaren zijn naar De Kaag?,” vroeg hij zich vertwijfeld af.

Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed en konden de 12 prijzen worden uitgereikt. Daarna bleef het nog lang gezellig rond de Nieuwe Rijn waar aansluitend op en rond het Stadhuisplein een afterparty werd gehouden.

De prijswinnaars:

Bedrijven:

1 Paul Bouter BV
2 Studio America
3 Taxi De Groot

Verenigingen:

1 Vriendenclub Nou En
2 Zeeheldenbuurt
3 Otis

Muziek:

1 Ex btw
2 Dorstvlegels
3 Sander de Jeu

Particulieren:

1 Henny de Vos
2 Stamgasten
3 Dicky Kwestro

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×