Rond 20.00 uur beklom Wolter Kroes het podium op het afgeladen Stadhuisplein. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Grandioos avondspectakel op Stadhuisplein

Ze waren elkaar een tijdje geleden toevallig tegen het lijf gelopen; de mensen van Radio Rembrandt en de Lakenfeesten-organisatie. Uit die toevallige ontmoeting ontstond een hele nieuwe invulling van het Energiq Avondspektakel. Zongen de afgelopen jaren de leden van het Eurokoor langs de Aalmarkt bij V&D hun kelen schor, dit keer stond de avond geheel in het teken van het Nederlandse lied. De internetzender Radio Rembrandt presenteerde zich tijdens het Avondspektakel met een keur van Nederlandse artiesten waaronder grote namen als Peter Koelewijn, Wolter Kroes en Nick & Simon. Die laatste drie kregen ook nog een prijs uitgereikt tijdens de officiele ontvangst, s’ middags in het Leidse stadhuis.

De avond werd aan elkaar gepraat door Chiel Montagne, die daarbij werd geassisteerd door Adje en Theo (bekend van hun wekelijkse optredens in het programma van Paul de Leeuw).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×