Marnix Engels wint brons op de horden

Marnix Engels van Leiden Atletiek heeft afgelopen weekend tijdens de Nederlandse atletiekkampioenschappen in het Olympisch Stadion een bronzen medaille behaald op de 400 meter horden. Bij het ingaan van de laatste bocht bezette hij nog de 5e plaats maar bij het uitkomen was hij met machtige passen opgerukt naar de derde plaats om die niet meer uit handen te geven. Achter Vincent Kerssies en Eelco Veldhuyzen klokte de Leiden Atletieker met 53.28 bovendien een nieuw persoonlijk record.

Monique Gulickx liep op de 200 meter ook een persoonlijk record. De Leidse sprintster verbeterde zich ruim een halve seconde tot 25.51 en bleef daarmee slechts 0.2 seconde verwijderd van een finaleplaats. Dat zou een heel knappe prestatie geweest zijn van de sprintster van wie enkele maanden nog niemand had gehoord. Op de 100 meter liep Gulickx12.67 in de series.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×