4xNiks won zondag de Gouden Pet. (Foto's: Chris de Waard & Emile van Aelst).

4xNiks winnaar Gouden Pet

4xNiks uit Amsterdam is zondag als winnaar uit de bus gekomen bij het Gouden Pet festival. Ruim twintig deelnemers speelden de hele middag op diverse plaatsen in het centrum. De jury beoordeelde die optredens en koost zes finalisten die op het Pieterskerkplein hun kunsten mochten vertonen voor het in grote getalen toegestroomde publiek. Dat publiek koos ook de winnaar door het stembriefje in de bus van de favoriete deelnemers te stoppen.

De verraste winnaars mochten na de bekendmaking nog een toegift geven op het langzaam leeglopende plein. Het was inmiddels gaan regenen. Tussen de acts van de finalisten speelde de Fourth Night Swing Bigband en ook de Amazing Stroopwafels traden tijdens de finale op.

Derde tijdens het Gouden Pet festival werd Meermeid uit Leiden, op de tweede plaats eindigde QSH (Quarter Sextet and a half) uit Groningen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×