Leidse wethouder tapt biertje op Werfpop

Leiden bruist dit weekend want naast het Rembrandt Festival is er ook de 25e editie van Werfpop. Wethouder van cultuur Paul Jonas zal komende zondag tussen de ruim 200 vrijwilligers aanwezig zijn, hij staat tussen 17.00 uur en 18.00 uur achter de tap in de Leidse Hout. Werfpop heeft zich de afgelopen 25 jaar weten de nestelen tussen de Nederlandse popfestivals als prominente publiekstrekker en heeft daarmee een belangrijke plaats ingenomen in de landelijke popscene. Een mooi voorbeeld daarvan is de Leidse groep ‘Kraak & Smaak’ die vorig jaar op Werfpop doorbrak en het afgelopen jaar op nummer 1 in de Engelse Dance Charts stond.

Wethouder Jonas: “Ik ben een groot voorstander van een brede opvatting van cultuur. Popcultuur hoort daar absoluut in thuis. Leiden mag zich gelukkig prijzen met de vele enthousiastelingen op popmuziek, waarvoor ik hard werk aan nieuwe huisvesting, én met zo’n goedlopend festival.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×