Geen Leidse haring in de prijzen

Vishandel Koning in Rijswijk is dit jaar als beste uit de AD haringtest gekomen. Koning werd vorig jaar tweede en won in 2004 ook al met de beste maatjes. In Leiden werd slechts één verkooppunt bezocht. De Digros in de Stevensbloem. De diepvriesharing werd niet gewaardeerd. “Bij zoveel slechte verkooppunten was een uitstapje naar de diepvriezer een gokje waard. Hadden we dat maar niet gedaan. Geen geld, maar ’t is ook niets,” aldus de AD-keurmeesters die er vier haringen voor 2,50 aanschaften. “De haring ziet er niet mooi uit. Mat, doods. Heeft weinig smaak, geen beleving. Zoute hap. Heeft nog het meest weg van een spekbokking”.

Dichtbij huis viel Vishandel De Klok uit Voorhout in de prijzen. “Vers van het mes. Mooi zilver en roomkleurig. Je ruikt de zee en de smaak is ook voortreffelijk. Kortom, een hele goede haring,” zo luidt het rapport. De haring werd beloond met een negen.

Vishandel Baaij uit Lisse kreeg een dikke onvoldoende. “’s Morgens vroeg. Haring van de vorige dag. Rans, tegen het bederf aan. Ruikt niet fris. Ook nog eens erg matig schoongemaakt”. De haring krijgt daar een 2,5.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×