SP eist uitsluitsel over oevers Vlietland

SP Statenlid Bart Vermeulen wil dat gedeputeerde van der Sar uiterlijk in september aangeeft hoe en wanneer de oevers van de Meeslouwerplas in recreatiegebied Vlietland worden opgeknapt. Sinds 2004 is daar een deel van de oevers afgezet omdat er als gevolg van jarenlange onzorgvuldige zandwinning holtes onder de oever zijn ontstaan en de oevers te steil aflopen. Naar aanleiding van de afgezette oever trok de SP in augustus 2004 bij Gedeputeerde Staten (GS) aan de bel, omdat zij eigenaar van recreatiegebied Vlietland zijn en de vergunning voor de zandwinning hebben afgegeven en hadden moeten handhaven. Dat laatste is echter nooit gebeurd met als gevolg dat tot op de dag van vandaag er nog niets aan de oevers is verbeterd. Volgens Vermeulen is de provincie al 15 jaar op de hoogte van de verslechterende staat van de oevers.

In eerdere reacties gaf gedeputeerde van der Sar steeds aan dat de onderhandelingen met de vergunninghouder van de zandwinner moeizaam verlopen. Ook daar is sinds 2004 geen verbetering in opgetreden. Wel is er in oktober 2005 een avond voor de omwonenden georganiseerd. Daar deed van der Sar de toezegging dat de omwonenden op de hoogte zouden worden gehouden van de ontwikkelingen. Naar nu blijkt hebben de omwonenden echter sinds februari niets meer van de provincie vernomen.

SP statenlid Bart Vermeulen: “De geloofwaardigheid van gedeputeerde van der Sar komt inmiddels wel in het geding als er niet snel uitsluitsel komt over de toekomst van de plas. Als je constateert dat de vergunninghouder niet wil meewerken dan herstel je de oevers zelf en stuur je de rekening op. In de vergunning staat duidelijk in welke staat de plas moet worden opgeleverd.”

Omdat er inmiddels ontwikkelingen gaande zijn om een deel van de Meeslouwerplas te verondiepen met grond die vrijkomt bij grote infrastructurele projecten lijkt het de SP goed dat GS daar actief aan meewerken. “Het ondieper maken van delen van de Meeslouwerplas heeft een positieve bijdrage aan meer ecologische diversiteit,” aldus Vermeulen: “Het is voor de provincie zaak om snel mee te werken om te voorkomen dat er nog meer vertraging ontstaat”.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×