3 miljoen voor universiteitsbibliotheken

Een gezamenlijk project van de universiteitsbibliotheken van Amsterdam en Leiden en de Koninklijke Bibliotheek om bijzondere collecties te digitaliseren, krijgt drie miljoen euro van het ministerie van OCW. Van de 3,8 miljoen euro die minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen investeert in het digitaal toegankelijk maken van bronnen voor de geesteswetenschappen, gaat 3 miljoen naar de Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek (KB). Zij krijgen dat bedrag voor hun gezamenlijke project om bijzondere collecties te digitaliseren.

Het gaat hierbij om werken van vóór 1800, waarvan de belangrijkste collecties zich in hun voorraden bevinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×