Leidenaar met pikhaak geslagen

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling met een pikhaak. Een 29-jarige man uit Leiden kreeg vorige week dinsdag tussen 00.15 en 00.30 uur op de Nieuwe Rijn, ter hoogte van Annie’s Verjaardag, met zijn boot een kleine aanvaring met een uit de richting van de Koornbrug komende boot.

De Leidenaar en een vriend voeren door, omdat zij dachten dat er geen schade was ontstaan. Even later zagen zij de man naast zich varen. Hij had een pikhaak in zijn hand en het leek alsof hij deze wilde aanreiken aan de vriend van de Leidenaar. Ineens werd de Leidenaar door zijn belager met de pikhaak tegen zijn wang geslagen.

De man schold de twee uit en bleef achter hen aanvaren. Bij het Rapenburg legde de Leidenaar aan en zag dat er nog een boot met twee mensen kwam aanvaren. Deze personen, vermoedelijk vrienden van de man, bemoeiden zich vervolgens met het voorval dat uitmondde in een woordenwisseling. Hierna zijn de twee boten weer weggevaren.

De politie stelt een onderzoek in naar de dader. Volgens de Leidenaar waren er vier fietsers getuige van de mishandeling en had hij deze op het Rapenburg aangesproken. De politie verzoekt getuigen, en met name deze fietsers, zich te melden bij het politieteam Leiden Midden aan de Langegracht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×