Uitzendverbod voor regiozender Fresh FM

De regionale dancezender Fresh FM moet mogelijk al aanstaande zondag haar uitzendingen in deze regio staken. Het Commisariaat voor de Media (CvdM) wil de vergunning van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland, de exploitant van Fresh FM, niet verlengen, omdat Fresh FM weigert de zogenaamde toezichtkosten aan het CvdM te betalen. Het CvdM stelt nu dat het aannemelijk is dat Fresh zich niet aan de Mediawet zal houden. Die stelt de betaling voor het toezicht verplicht. Volgens de Mediawet kan (de verlenging van) een vergunning worden geweigerd als aannemelijk is dat een station een of meer regels van die wet aan z’n laars zal lappen.

“De discussie gaat erom dat Fresh FM van mening is dat de kosten die gemoeid zijn met het toezicht voor de commerciële omroep in strijd zijn met de Europese regelgeving van verboden staatssteun. De kosten die het Commissariaat in rekening brengt voor het toezicht staan niet in verhouding tot de door het Commissariaat gemaakte kosten aan toezicht. Voor de publiekeomroep worden in het geheel geen kosten doorberekend. Dit is in strijd met de Europese regelgeving voor indirecte subsidiëring en verboden staatssteun. Verder legt het Commissariaat geen enkele financiële verantwoording af wat zij nu met deze gelden doet, welk gedeelte van haar budget voor toezicht op de publieke omroep wordt gebruikt en welk gedeelte voor commerciële omroep,” zo laat Fresh FM in een reactie aan de website RadioFreak weten.

Volgende week vindt er een hoorzitting bij het CvdM plaats. Vooralsnog gaat Fresh FM er gewoon vanuit dat na de hoorzitting de vergunning volgende week wordt verlengd en dat men mag blijven uitzenden op de frequentie 95.6 FM in de regio Haaglanden.

Geen categorie fresh


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×