Zomerwandeling in Heempark

Komende zondag is er weer de maandelijkse excursie in het Heempark in Leiden, met dit keer als thema ‘Zomer in het Park’. Tijdens de excursie komt alles aan de orde wat de zomer doorgaans laat zien. De verschillen in nat en droog, heet en koud hebben hun uitwerking op de flora en fauna. Zo waren er dit jaar pas laat in het voorjaar vlinders te zien en stonden bloemen en planten later in bloei dan voorgaande jaren.

Het Heempark geeft een prachtig zomerse aanblik, met veel bloeiende planten, vlinders en veel jonge vogels. Omdat bloemen door het warme weer minder nectar maken, zijn de bijen minder actief overdag. Door de aanhoudende hitte zijn ook verdorde planten en de eerste afgevallen bladeren te zien. Ook dit maakt deel uit van het huidige zomerbeeld. De excursie in het Heempark begint om 14.00 uur op de binnenplaats, deelname is gratis. Het Heempark is gevestigd aan de Oegstgeesterweg.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×