Milieufederatie wil nacht zonder verlichting

De Zuid–Hollandse Milieufederatie heeft alle gemeenten in de provincie gevraagd om zaterdag 28 oktober alle extra straatverlichting uit te zetten. Het gaat de milieubeweging om met schijnwerpers verlichte gebouwen en pleinen. Op die dag heeft voor de tweede keer de Nacht van de Nacht plaats waarmee de federatie aandacht vraagt voor de schadelijke effecten van kunstlicht in de nachtelijke uren. Volgens de milieufederatie is aandacht voor licht hard nodig. “De provincie Zuid–Holland is het meest verlichte gebied van Nederland en elk jaar groeit de hoeveelheid kunstlicht met ongeveer 3 procent”, aldus de federatie.

De Zuid–Hollandse Milieufederatie verwacht niet dat gemeenten alle straatverlichting die nacht uitzetten, maar het zou volgens de federatie wel wat minder kunnen: “Zo zouden straatlantaarns in buitengebieden vervangen kunnen worden door led–verlichting in het wegdek. Ook zou straatverlichting kunnen worden gedempt als er even geen verkeer is”, aldus de federatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×