Leidse modeontwerper opent Amsterdam Fashion Week

Edwin Oudshoorn, de Leidse modeontwerper die vorig jaar de Frans Molenaar Coutureprijs in ontvangst nam, heeft vanavond The Amsterdam Fashion Week in de Westergasfabriek geopend met zijn nieuwste catwalkshow “Doodsgewoon”. Oudshoorn viel bij zijn afstuderen aan de Arnhemse Modeacademie onder andere op door zijn aparte muziekkeuze. Bij die gelegenheid gebruikte hij een stukje muziek van Wim Sonneveld in plaats van de housebeat waarmee de meeste catwalkshows worden omlijst.

Voor de muzikale ondersteuning van dit evenement heeft Oudshoorn de hulp ingeroepen van stadgenoot Xavier Baudet. Deze nam voor Oudshoorn een soundtrack op van 12 minuten, gebaseerd op drie klassiekers die in hun oorspronkelijke context zo verschillend zijn – al hebben ze hetzelfde onderwerp – dat je ze niet snel bij elkaar zult horen.

Voor Xavier Baudet is “Doodsgewoon” het eerste grote evenement buiten Leiden waaraan hij een concrete bijdrage heeft geleverd. Oudshoorn was voor hem een kritische maar inspirerende opdrachtgever. “Als er iemand is die precies weet wat hij wel en niet wil, dan is het Edwin wel. Dus erg leuk als zo iemand uiteindelijk blij is met je brouwsels,” aldus een opgetogen Baudet die met zijn muziek ook regelmatig te beluisteren is via Sleutelstad FM.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×