Op de Steenschuur gingen de gerooide bomen direct de versnipperaar in. (Foto's: Chris de Waard).

Kaalslag in Van der Werffpark

Eerder deze week brak er een grote tak van een 50 jaar oude boom in het Van der Werffpark. Nader onderzoek wees uit dat de boom niet meer te redden was en gekapt moest worden. Tijdens het inspectierondje dat de gemeente vervolgens maakte, werden nog twee bomen aangetroffen die een gevaar opleverden. Ook deze moesten eraan geloven.

De natuur heeft het deze dagen ook in Leiden flink moeilijk. Door de aanhoudende droogte sneuvelen de zwakste exemplaren nu bij bosjes. Vorige week werd ook op de Witte Singel al een grote Kastanjeboom omgezaagd. Meerdere bomen zullen de komende tijd volgen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×