Opnieuw zwemverboden door blauwwieren

De provincie Zuid-Holland heeft op nog twee plaatsen in de Leidse regio het zwemmen verboden in verband met een te hoge concentratie blauwwieren. Het gaat om de Klinkenbergerplas in Warmond en de Kagerplassen in de Leidse Merenwijk. Bij inspectie is een grote hoeveelheid giftige blauwwieren aangetroffen. Dit is het gevolg van stijging van de temparatuur van het water. Blauwwieren kunnen binnen 12 uur na het zwemmen gezondheidsklachten veroorzaken, zoals huidirritatie, maag en darmklachten, hoofdpijn en koorts. De provincie adviseert zwemmers met gezondheidsklachten een arts te raadplegen.

De provincie plaatst bij zwemwater waar een zwemverbod van kracht is, altijd waarschuwingsborden. Meer informatie over zwemwater is te vinden op de website van de provincie: www.zuidholland.nl, via de zwemwatertelefoon 070 4417550 of de e-mail: zwemwater@pzh.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×