Leidse waterpolojeugd speelt mee op het hoogste niveau

Roxanne Frauenfelder, Sarah Verschoor en Renske van Belkum, jeugspeelsters bij ZVL, zijn deze zomer geselecteerd voor de nationale waterpoloselectie voor meisjes onder de 20 jaar. Deze drie meiden spelen oorspronkelijk bij het twee jaar geleden gevormde ZVL, dat ontstond toen de damesafdelingen van het waterpolo bij De Zijl-LGB/Vivax en LZ 1886 samen gingen om zo in de nieuwe combinatie waterpolo op een hoog niveau kunnen blijven bedrijven. De Zijl-LGB en Vivax, nu nog startgemeenschap De Zijl-LGB/Vivax, zullen begin 2007 officieel fuseren tot een nieuwe vereniging.

De nationale jeugdselectie heeft deze zomer een uiterst intensieve voorbereiding gehad voor het Europese toernooi wat 12 augustus van start zal gaan in Kirishi, Rusland. Zo werd er bijna dagelijks door deze selectie getraind en is er een voorbereidingstoernooi in Italië gespeeld. Sarah Verschoor (jaargang 1990) mocht de voorbereidingen als derde keepster bijwonen, maar zal niet meegaan naar Rusland. De jeugdige waterpoloster Renske van Belkum (jaargang 1990) is door een schouderblessure niet op tijd klaar om deel te nemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen in Rusland. Roxanne Frauenfelder (jaargang 1989) zal ZVL vertegenwoordigen binnen de nationale selectie tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen waar wedstrijden op het hoogste niveau voor de jeugd onder 20 jaar gespeeld zullen worden. In dit Europese kampioenschap spelen teams van onder andere Griekenland, Oekraïne, Rusland en Duitsland.

Voor de meiden van ZVL is het een eer om voor dit nationale team geselecteerd te zijn en tevens een uitermate goede gelegenheid om internationale ervaring op te doen. Roxanne Frauenfelder zegt:” Het is fantastisch om voor dit nationale team geselecteerd te zijn en zo met de jeugd waterpolo op het hoogste niveau te kunnen spelen. Deze zomer heb ik vooral in het zwembad doorgebracht, en om dan op dit internationale toernooi te kunnen spelen, maakt het zeker de moeite waard.” Zij voegt hier aan toe:”De ervaring die ik nu op doe, kan ik mooi benutten bij de wedstrijden die ik straks weer met mijn eigen team bij ZVL zal spelen.”

De talenten van ZVL zullen een toegevoegde waarde in de nationale selectie zijn en van deze internationale ervaring zal ook geprofiteerd worden binnen het dames team van ZVL. De dames van ZVL spelen sinds twee jaar in de hoofdklasse en eindigden afgelopen seizoen op een tiende plek. Met de talenten Roxanne, Sarah, Renske en de terugkomst van international Iefke van Belkum naar Leiden belooft het komende seizoen voor de dames van ZVL veel in petto te hebben.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×