130 Kunstenaars exposeren tijdens Kunstroute 2006

Stedelijk Museum De Lakenhal organiseert in het laatste weekend van september de KUNSTROUTE 2006. Tijdens deze atelier- en galerieroute in Leiden zetten ruim 130 kunstenaars en galeries hun deuren open voor het publiek om kennis te maken met vele kunstwerken en de makers ervan. De route is te voet of op de fiets af te leggen vanuit het start- en informatiepunt Scheltema op de hoek van de Marktsteeg en de Oude Singel. Hier ligt een gratis routeboekje voor de bezoeker klaar met informatie over alle kunstenaars, hun werk en de locaties.

Bij Fietspoint Oldenburger aan de achterzijde van het Centraal Station kan elke KUNSTROUTE-bezoeker na inlevering van de KUNSTROUTE 2006-bon op 23 en 24 september voor € 3,- i.p.v. € 7,50 per dag een fiets huren om de route met de wind in de haren te bezoeken. De bon staat in het routeboekje en op www.kunstrouteleiden.nl. Op de website is ook alle informatie over de deelnemende kunstenaars en galeries te vinden; afbeeldingen van kunstwerken, het laatste KUNSTROUTE-nieuws en een interactieve plattegrond.

Schelt(h)ema’s
De start van de KUNSTROUTE is tevens de start van een serie installaties en presentaties in Scheltema onder de noemer “Schelt(h)ema”. Stedelijk Museum De Lakenhal nodigt een aantal maal per jaar kunstenaars uit om een installatie in de karakteristieke ruimten van Scheltema te maken. Van 23 september t/m 15 oktober is onder de titel The Perpetrator werk van Thomas Raat en Allart Lakke te zien en Grof Stof toont werk van Maurice Braspenning.

KUNSTROUTE scholenproject
Voorafgaand aan de KUNSTROUTE is er een scholenproject waar dit jaar ruim 700 Leidse basisscholieren uit groep 7 en 8 aan mee doen. Zij bezoeken de tentoonstelling Absorption + Transmission van Mike & Doug Starn in Stedelijk Museum De Lakenhal, waarbij een vergelijking wordt gemaakt met de technieken en thematiek van Rembrandt. Vervolgens gaan zij op atelierbezoek bij een kunstenaar, die aansluitend twee workshops op school geeft. Een digitale presentatie van dit project is te zien tijdens een educatief festival medio december in Scheltema.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×