Nieuw designservies Diaconessenhuis voor sneller herstel

Afgelopen woensdag heeft het Diaconessenhuis een speciaal ontworpen nieuw servies in gebruik genomen. Het veertig jaar oude servies dat het ziekenhuis tot voor kort gebruikte, moest vervangen worden. Het Diaconessenhuis maakte van die gelegenheid gebruik om grafisch ontwerpbureau Podivium uit Haarlem te vragen om het nieuwe servies vorm te geven. Michiel Terra, hoofd voeding van het ziekenhuis verklaart: “Eten is voor een patiënt belangrijk, zeker na een operatie. Als het eten er smakelijk uitziet en ook nog geserveerd wordt op een mooi servies, kan dat bijdragen tot meer eetlust en een sneller herstel.”

De groene omgeving van het ziekenhuis is gekozen als inspiratiebron. De bomen van het Leidse Hout zijn in gestileerde vorm terug te vinden op elk serviesonderdeel waarop ook het logo van het ziekenhuis, een duif, is afgebeeld. Ook is het servies voorzien van dichtregels die zijn geschreven door beleidsmedewerker en huisdichter Yvon van Egmond van het Diaconessenhuis.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×