Politie zoekt getuigen van twee straatroven

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden straatroven in Leiden gepleegd. De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden. Vrijdagavond werd een 13-jarig meisje uit Leiden tussen 20.00 en 20.15 uur op de Zijlbrug tegengehouden door twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. Beide jongens zaten op de brugleuning. Toen het meisje de brug op fietste kwam één van hen er vanaf, pakte de bagagedrager van de fiets en eiste geld. Het meisje wist zich los te rukken, waarbij de aanvaller op de grond viel. Ze fietste vervolgens door naar huis waar de politie werd gebeld.

Zaterdag probeerde een jongen/man tussen de 15 en 25 jaar om een 23-jarige vrouw uit Oegstgeest te beroven op de Rijnsburgerweg. De vrouw fietste daar tussen 16.50 en 17.15 uur toen de berover haar de weg afsneed. Hij greep de vrouw bij haar arm en eiste geld. Toen er een tweede fietster aankwam, ging de berover er vandoor.

De politie hoopt dat de tweede vrouw belangrijke informatie voor het onderzoek heeft en contact opneemt via 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar getuigen van de poging tot beroving van het 13-jarige meisje

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×