Politie Hollands Midden waarschuwt voor neploterij

De politie waarschuwt voor de z.g.n. Spaanse Loterij en adviseert mensen die brieven van deze organisatie ontvangen daar niet op in te gaan. In de brief wordt medegedeeld dat men een prijs gewonnen heeft, om de prijs te kunnen incasseren dient dan wel eerst een percentage van het gewonnen bedrag overgemaakt te worden aan de organisatie. De politie waarschuwt dat het hier gaat om misdadige bendes van verschillende nationaliteiten, die de naam van de Spaanse Loterij in diverse landen misbruiken. Een vrouw uit Zoeterwoude kreeg begin augustus een brief uit naam van de Loteria Primativa met de mededeling dat ze 625.810 euro had gewonnen. Om het geld te kunnen overboeken naar haar rekening moest ze eers 1000 euro overboekingskosten betalen.

Nadat ze dit had gedaan werd nogmaals 6.000 euro gevraagd. Daar ging de vrouw niet op in, voelde nattigheid en maakte er bij de politie melding van, deze heeft de zaak nu in onderzoek.

De bendes maken gebruik van namen die doen denken aan prestigieuze instellingen zoals ‘el Gordo’, ‘la Primitiva’ en ‘European Lottery Commission’ en vervalsen documenten en handtekeningen van verschillende banken. BETAAL dus NIETS als u een prijs wordt aangeboden die schijnbaar met de Spaanse Loterij verband houdt. De politie raadt mensen die brieven van Spaanse Loterijen ontvangen aan dit te melden. De Spaanse Politie heeft reeds verschillende bendeleden gearresteerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×