Provincie komt met 'Zuid-Holland ziet het licht'

De provincie heeft een boekje uitgebracht gericht op gemeenten, raads- en Statenleden en beleidsmedewerkers met als doel dat die zich meer bewust worden van de effecten van het gebruik van kunstlicht. In het boekje, ‘Zuid-Holland ziet het licht’ worden voor- en nadelen van verlichting in de nacht besproken, ook wordt er aandacht besteed aan het eventueel gebruik van minder licht gedurende de nacht. In het boekje is praktische informatie opgenomen waar overheidspartijen in de praktijk mee aan de slag kunnen. Zevenentachtig procent van de openbare verlichting in Nederland wordt beheerd door gemeenten.

De provincie heeft tijdens een bijeenkomst over lichthinder in februari 2006, alle voors, tegens, tips en trucs geïnventariseerd. Via ‘Zuid-Holland ziet het licht’ tracht de provincie de inbreng te bundelen om aanpak van lichthinder bij gemeenten verder te ontwikkelen. Binnen Nederland is de provincie Zuid-Holland het gebied dat het meest licht gebruikt. Het provinciebestuur vindt dat daar iets aan moet gebeuren.

Gedeputeerde Milieu van Zuid-Holland, Erik van Heijningen: “Minder licht in de nacht is goed voor de natuur en goed voor de mens. Daarnaast kunnen er door gemeenten miljoenen euro’s worden bespaard. Tijd dus om iets te ondernemen, zonder het nut van verlichting uit het oog te verliezen. Via het boekje proberen we gemeenten daar bij te helpen”. Het boekje ‘Zuid-Holland ziet het licht’ is hier te downloaden of te bestellen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×