Foto: Jaap Bol.

Burgemeesters onthullen spandoek

In het kader van de samenwerking binnen de projectgroep ‘Veilige Stations’, hebben burgemeester van Voorschoten Verver-Aartsen en Leidens loco-burgemeester Jonas afgelopen donderdag een spandoek onthuld bij station De Vink. Sinds de oprichting van de projectgroep in 2003, is een duidelijke afname te zien van het aantal incidenten die leiden tot gevoelens van onveiligheid. Destijds heeft de gemeente Voorschoten het initiatief genomen voor de oprichting van een projectgroep om de veiligheid rond de NS-stations De Vink en Voorschoten te vergroten. Drie jaar na de oprichting blijkt de projectgroep een succes.

Het aantal (fiets)diefstallen is afgenomen en het aantal incidenten dat voortkomt uit baldadigheid en vernielingen is ook teruggelopen. De projectgroep ‘Veilige Stations’ gaat door op de ingeslagen weg en start binnenkort met een uitgebreide anti-graffiti proef op en rond het geluidsscherm bij het station.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×