Technische verkeerscontrole

De politie heeft vrijdag op het terrein van de Groenoordhallen een technische verkeerscontrole gehouden. Deze werd ondersteund door de verkeersdienst, het permanent Auto Team, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en het Milieuhandhavingsteam. Er werd met name gecontroleerd op voertuigen met een aanhangwagen, taxi’s en auto’s die mogelijk teveel lawaai maakten. Ook werd er gekeken naar technische gebreken, voertuigen met een koelinstallatie, bovendien werden bromfietsen gecontroleerd. Eén auto bleek met 29% overbeladen te zijn, de eigenaar kreeg een proces-verbaal.

Drie auto’s produceerden te veel lawaai, verder werden er zeventien bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder gordel, het onjuist vervoeren van een kind, een kapotte vering, een defecte richtingaanwijzer van een aanhangwagen, geen deugdelijke uitlaat, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één bromfiets werd overgebracht naar het bureau voor een ets-onderzoek. Bij een aantal taxi’s werden twee overtredingen geconstateerd met betrekking tot de meter, het niet juist invullen van de werkmap, een ongeldige chauffeurspas en een verlopen APK.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×