SP wil opheldering over arrestatie Leidenaar

De Leidse SP fractie heeft in schriftelijke vragen aan B&W opheldering gevraagd over de arrestatie van een Leidenaar op vrijdag 18 augustus. Volgens de SP heeft de politie die dag met getrokken pistool en grof geweld de Leidse man van zijn bed gelicht. Verder zou hij geblinddoekt afgevoerd zijn naar het politiebureau en werd zijn huis overhoop gehaald. Aan de arrestatie zou volgens de politie een uitgebreid onderzoek vooraf zijn gegaan, echter werd tijdens verhoor van de man duidelijk dat er geen reden was hem vast te houden.

De SP wil nu van het college van B&W weten wat dat ‘uitgebreide onderzoek’ inhield, wat de gemeente gaat doen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen, en wat de gemeente gaat doen om deze Leidse burger te helpen zijn excuses en een schadevergoeding te krijgen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×