Aanpak zwerfafval rond Praktijkschool

Morgenochtend ondertekenen wethouder John Steegh van Verkeer en Milieu en dhr. W. Sluik, coördinator van het Onderwijscentrum Leiden, een convenant voor het verminderen van zwerfafval rond de Praktijkschool. Voor het Onderwijscentrum is de maat vol, men heeft in samenwerking met de dienst Milieu en Beheer een plan van aanpak opgesteld. Het Visser ’t Hooft Lyceum, het Bonaventura en het Da Vinci College gingen de school al voor, zij tekenden al eerder een overeenkomst met de dienst Milieu en Beheer, en met succes. Het zwerfafval rond de scholen is aanzienlijk afgenomen sinds het convenant in werking is.

De Praktijkschool gaat de scholieren meer mogelijkheden geven om hun afval weg te gooien, er worden door de gemeente vijf evenementencontainers beschikbaar gesteld. Bovendien gaat de school meer aandacht besteden aan het onderwerp ‘zwerfafval’ en er zal extra toezicht komen op naleving van de regels.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×