Inspraakavond Leiden Noord druk bezocht

De gisteravond georganiseerde informatie- en inspraakavond in de kantine van voetbalvereniging Roodenburg over de sloopplannen voor 116 woningen in Leiden Noord is bezocht door ruim 60 bewoners. Zij lieten zich informeren over de plannen en de voor hen praktische gevolgen. De bijeenkomst valt binnen de inspraakperiode die loopt tot 18 september en werd georganiseerd door de gemeente en de woningbouwverenigingen Ons Doel en de Sleutels van Zijl en Vliet. De avond werd geleid door wethouder Marc Witteman. De verwachting is dat de bewoners in september 2008 hun huidige woning moeten verlaten.

De sloop van de in totaal 116 woningen is nodig om de herontwikkeling van het Kooiplein en omgeving en de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan met een tunnel ter hoogte van het Kooiplein, mogelijk te maken. Door deze plannen wordt het Kooiplein het middelpunt van Leiden Noord met onder meer een groter winkelaanbod, een brede school, politiepost en een woonservicezone.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×