Autoinbrekers opgepakt

In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus hield de politie een 17-jarige Leidenaar aan op de Marie Boddaertstraat. Hij maakte deel uit van een groepje van drie jongens dat in de Nellie van Kolstraat aan portieren van auto’s voelden. Dit werd gezien door een buurtbewoner die de politie belde. De agenten gingen de wijk in en zagen de drie bezig met het voelen aan autoportieren. Bij het zien van de agenten gingen ze er vandoor. De politie kon na een achtervolging de 17-jarige jongen aanhouden. De twee andere jongens wisten die nacht te ontkomen. Inmiddels heeft de politie ook hen aan kunnen houden. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Leiderdorp en een 17-jarige Leidenaar.

Zij hebben bekend in auto’s gezeten te hebben en spullen weggenomen te hebben. In het onderzoek kwam ook naar voren dat het drietal die bewuste nacht meer had uitgespookt. Zij hadden met zakjes verf tegen huizen gegooid en uit een vrachtwagencabine, waarvan de chauffeur aan het lossen was, spullen gestolen. De jongens worden verdacht van het aanbrengen van graffiti, het inbreken in de auto’s en het stelen van spullen uit de auto’s en de vrachtwagen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×