Stephan van den Berg van de Business Club Leiden overhandigt de spraakherkenningprogramma’s aan Lineke Zwart van het project Handicap & Computer van Stichting RADIUS.

BCL schenkt software voor spraakherkenning

Bestuurslid Stephan van den Berg van de Business Club Leiden heeft afgelopen week twee spraakherkenningprogramma’s overhandigd aan Lineke Zwart, vrijwilliger bij het project Handicap & Computer van Stichting RADIUS. Met deze speciale software kunnen mensen met een zeer beperkte handfunctie toch kennis maken met de computer. De medewerkers van Handicap en Computer komen regelmatig in contact met mensen die het toetsenbord en/of de muis niet of nauwelijks kunnen gebruiken. In dergelijke gevallen kan spraakherkenningssoftware uitkomst bieden. De aanschaf van zo’n softwarepakket is echter vrij kostbaar. Iets wat de meeste mensen pas doen, als zij zeker weten dat het wat voor hen is. Dankzij de donatie van de Business Club Leiden kunnen mensen met een beperkte handfunctie de software eerst eens uitproberen.

Het project Handicap en Computer van Stichting RADIUS helpt mensen die als gevolg van een handicap of ziekte belemmerd worden in het gebruik van de computer. Behalve mensen met een beperkte handfunctie, zijn dat bijvoorbeeld ook mensen met een visuele beperking. Ook mensen die als gevolg van een hersenbloeding of concentratiestoornis extra steun nodig hebben kunnen worden geholpen.

De hulp wordt gegeven door vrijwilligers in samenwerking met RedNose Computertrainingen. Belangstellenden kunnen langskomen tijdens de inloopmiddag op donderdag vanaf 15.00 uur in woonzorgcentrum De Robijn (Robijnhof 1, complex aanleunwoningen). Hulp aan huis is mogelijk voor hen die vanwege een beperking aan huis gebonden zijn. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Stichting RADIUS, telefoon 7074200. Informatie vindt u ook op www.stichting-radius.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×