Documentaire Workingman's Death in Kijkhuis

Maandag 11 september wordt in het kader van Metamorfose om 19.00 uur en 21.30 uur de Oostenrijks/Duitse documentaire Workingman’s Death vertoond. De documentaire behandelt de laatste restanten aan zware, vieze arbeid, die je op deze wereld nog aan kunt treffen op plekken als illegale mijnen in de Oekraïne en staalfabrieken in China. De film sluit af met een epiloog over de grandioze transformatie van hoogovens en kolenmijnen in het Ruhrgebied tot landschapsparken en culturele bestemmingen. Het Kijkhuis is gevestigd aan de Vrouwenkerksteeg 10, de toegang bedraagt 7 euro.

De film wordt vertoond als onderdeel van METAMORFOSE, een tentoonstelling en documentaireprogramma in RAP architectuurcentrum. In de tentoonstelling worden zes Leidse fabriekspanden belicht die nu een culturele functie hebben of nog een nieuwe bestemming moeten krijgen. Met het filmprogramma wordt verbeeld hoe elders in de wereld wordt omgegaan met de opkomende industrialisering en het weer verdwijnen daarvan. Meer over Workingman’s death is te vinden op www.workingmansdeath.com

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×