Run op kaarten Mariavespers in Pieterskerk

Aanstaande zondag om 14.30 uur treedt de Vlaamse dirigent Erik Van Nevel met zijn ensemble Currende aan in de Pieterskerk Leiden voor een uitvoering van Monteverdi’s Il Vespro della Beata Vergine (Mariavespers). De 1000 beschikbare plaatsen zijn in de laatste week voor het concert bijna uitverkocht.

Van Nevel reageert verheugd: “Voor een musicus is elk concert, hoe kleinschalig of groot ook, een heuse ‘performance’. Of het nu een bescheiden huisconcert betreft voor enkele genodigden of een prestigieus festivalconcert voor duizend luisteraars, de inzet van de doorwinterde muzikant is steeds honderd procent. Maar voor een volle zaal spelen blijft natuurlijk wel het mooiste”.

Van Nevel kijkt er naar uit het werk opnieuw in Leiden te mogen uitvoeren, zeker in een uitverkochte Pieterskerk: “De Leidse Vespers blijven iets om met meer dan gewone belangstelling naar uit te kijken, als performer én als luisteraar. Het is een uniek muzikaal feest dat hopelijk nog een lang leven beschoren is, een prachtige traditie waar Leiden trots op kan zijn”.

Il Vespro delle Beata Vergine – Claudio Monteverdi

Currende

Ensemble Oltremontano

Maria Christina Kiehr: sopraan

Nuria Rial: sopraan

Charles Daniels: tenor

Julian Podger: tenor

Leo van Doeselaar: Van Hagerbeer-orgel

o.l.v. Erik van Nevel

Zondag 10 september 2006: Pieterskerk Leiden

Aanvang 14.30 uur: Pieterskerkhof 1a, Leiden

Laatste kaarten te koop via tel.nr. 071 512 43 19.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×